SÓJOVÝ VOSK SI ZAMILUJETE | Zapalte si vonnou svíčku jako odborník

Pod každou svíčku je vhodné umístit podložku - může to být speciální tácek pro svíčky, nebo i dřevené kolečko. (V roce 2021 chystáme dřevěné podložky i pro náš e-shop.) Ochráníte tak povrch svého nábytku, pokud byste svíčku nechali hořet o něco déle a plechová nádobka by se díky tomu silně rozpálila. Z bezpečnostních důvodů samozřejmě nenechávejte hořící svíčku bez dozoru.

 

JAK SPRÁVNĚ PÁLIT SVÍČKU

Překvapivě nestačí jen škrtnout sirkou, ale je dobré řídit se i několika snadnými pravidly. U každé svíčky je dobré vyčkat na vytvoření tzv. jezírka - kdy se vosk rozpustí až k okrajům svíčky. Při dřívějším uhašení plamene, by se nám postupně tvořil tunel - knot by nám mizel, ale vosk na okrajích nikoliv. Knot je dobré udržovat v délce zhruba od půl do jednoho centimetru, aby plamen zůstával optimálně velký. V případě potřeby se tedy nebojte ho lehce zastřihnout.

Vytvoření voskového jezírka je ten nejlepší okamžik pro zhasnutí plamene. Vonná svíčka dokáže krásně uvolňovat vůniještě nějakou chvíli, ale zároveň se už nebude plechová nádobka zbytečně přehřívat. Pokud byste na svíčku zapomněli, mohlo by se rozpustit příliš mnoho vosku naráz a i knot by již nemusel držet hezky rovně.

 

SÓJOVÝ VOSK

Velkou výhodou sójového vosku je více než dvojnásobná doba hoření oproti jeho konkurentům. Nás si ovšem získal tím, že nevylučuje žádné škodlivé látky a jeho výroba je ekologicky šetrnější. Obzvlášť všechny vegany také potěší, že náš dodavatel zaručuje, že vosk neobsahuje žádné živočišné produkty.

 

VONNÉ OLEJE

Všechny naše vůně s přírodními extrakty jsou zdravotně nezávadné. Získaly ale také ocenění IFRA a tak je zaručeno nejen naše zdraví, ale i ochrana přírody při výrobě vonných olejů.